Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
15.3.2024, Milan Šurkala, aktualita
Elon Musk je člověkem, který je hodně kontroverzní. Jeho další krok se asi nezapíše k těm, které se mu budou připisovat k dobru. Patrně kvůli nepříjemným otázkám zrušil spolupráci na pořadu pro X ještě dřív, než začal.
Duncan66 (205) | 17.3.202412:07
Hehe, je srandovni, jak tady nekteri nekriticti adoranti Muska vyrazili do utoku a kritizuji vsechny a vsechno co by mohlo Muska poskodit. A to jenom, ze zminil CNN. Kdyby Musk uvedl stejnou kritiku, ale zminil Trumpem podporovane medium, tak by to ti stejni fanatismem omezeni joudove meli hodne tezke a nevedeli by, na koho kydat spinu :D
Odpovědět5  6
Arme (10) | 17.3.202410:06
Kontroverze budíte vy, touhle propagandou.

Ze svobodného rozhodnutí nepodporovat věc, která se jednotlivci nelíbí jste udělali ­"něco špatného­".

Vezete se na vlně evropského totalitního myšlení.
Odpovědět6  5
Milan Šurkala (4972) | 17.3.202410:27
Ale já nikde neříkám, že je to špatné. To je právě ta kontroverze, že to někteří označují za špatné, někteří za dobré. Slovo kontroverze neznamená, že je něco negativní, ale že je to názorově sporné. To je velký rozdíl. A já se nepřikláním ani na jednu stranu. Přečtěte si ten článek pořádně. Pokud je tam názor, tak také uvádím, kdo ten názor prezentuje. Že napíšu, co řekl a co si myslí Lemon, automaticky neznamená, že je to i můj názor a že s ním souhlasím ­(ale neznamená to ani opak­).
Odpovědět5  0
sroobik (627) | 17.3.202410:35
ten clanok osocuje Muska este pred tym, ako sme si vypoculi obe strany. Takze najskor si pozrime ten rozhovor a potom sa k tomu da zaujat stanovisko. Clanok ale zaujal stanovisko davno pred tym, co je evidentne zle.
Proste klasicke novinarske zavadzanie, robenie senzacie tam, kde nic byt nemusi. Teraz je to obrovska tema v F1, kde veduci RedBull je uz mediami zaslapany do zeme od zaciatku februara a este nikto ani len netusi, co sa vobec stalo.
Odpovědět4  3
Milan Šurkala (4972) | 17.3.202418:14
"ten clanok osocuje Muska este pred tym, ako sme si vypoculi obe strany.­"

Obě strany své argumenty prezentovaly poměrně dost. Jen mi není jasné, z čeho článek Muska vlastně dle Vás osočuje.

"Takze najskor si pozrime ten rozhovor a potom sa k tomu da zaujat stanovisko.­"

A co říká článek? Přesně totéž, cituji: ­"Více se ale dozvíme už za pár dní, kdy bude více jasné, kdo z těch dvou udělal více chyb.­"

"Clanok ale zaujal stanovisko davno pred tym, co je evidentne zle.­"

A smím se zeptat, jaké že to stanovisko zaujal? Protože si nejsem vědom toho, že bych se snažil zaujmout nějaké stanovisko. Ten článek představuje argumenty dvou stran, přičemž se nepřiklání k ani jedné.
Odpovědět1  0
sroobik (627) | 17.3.202421:48
"Více se ale dozvíme už za pár dni­" je vytrhnute z kontextu, kde text nahovara citatelovi, ze viac chyb a teda bambus je musk. Ja nic ine nepisem, len ze pockajme na to interview a az po nom, ak sa ukaze je skutocne v tomto pripade za kratsi koniec taha musk, tak napiseme velky nadpis ­" musk opet budi kontroverzie­" ­- uz len nadpis je evidentne proti nemu. Takze je zbytocne sa snazit obhajovat nestrannost, ktora tu absentuje.
edit: nadpis mohol byt aj ­"don lemon si vymysla, ohovara muska­" ­- to by bol presny opak, nadrzanie moderatorovi, alebo co to je.
Odpovědět1  3
Milan Šurkala (4972) | 18.3.20247:10
"je vytrhnute z kontextu, kde text nahovara citatelovi, ze viac chyb a teda bambus je musk­"

Ten text nenamlouvá nikomu nic. Hovoří o tom, co Lemon říkal na adresu Muska, a o tom, co Musk říkal na adresu Lemona. Nepřiklání se na žádnou stranu. Nastoluje otázku, proč Musk Lemona chtěl. A tady jsou právě ty dvě možnosti.

1­) Pokud Musk věděl, jaký Lemon je, a styl tohoto rozhovoru se mu nelíbil, proč ho vlastně nejprve chtěl? Pak je to Muskova chyba.
2­) Pokud Musk očekával, že Lemon bude v sérii prezentovat nějaký styl, který chtěl Musk podporovat, a on vedl styl jiný, než série měla mít, pak je to Lemonova chyba.

"len nadpis je evidentne proti nemu­"

Kontroverze neznamená nic špatného. Toto slovo má jiný význam. Kontroverze je ­"názorový spor­". V tomto případě krok, který je názorově sporný. Někteří si myslí, že Musk udělal dobře, někteří, že udělal špatně. Tedy to naplňuje význam slova kontroverze. Kontroverze neznamená, že je to špatné, ale to, že se lidé nemohou dohodnout, zda je to dobré nebo špatné. Takže ne, nadpis neříká, že udělal něco, co je špatné, ale že udělal něco, co je názorově sporné, tedy právě ve veřejnosti není jasné, zda to bylo dobré nebo špatné.

A on ten rozhovor nám možná ani nic moc neřekne, protože stejně nevíme, co ti dva měli vlastně domluveno jako podmínky spolupráce, tedy zda Lemon něco porušil, nebo zda Musk káže vodu a pije víno, pokud jde o něj. To se asi stejně nedozvíme.
Odpovědět2  0
sroobik (627) | 18.3.202422:35
tak som asi v 70%, dalej ma to uz nebavi. Na zaciatku ked bolo o Trumpovi, som myslel, ze Elon odide. Potom to vyzeralo tak, ako by si porovnavali bimbisov a moderator ho furt poucoval, ze nema pravdu. Najlepsia cast je o transformeroch a rasizme ­- tam ma Elon uplnu pravdu, treba zabudnut na minulost a pozerat sa do buducnosti.
Dalej to uz nepozeram, moj nazor je, ze pristup pana moderatora ­- nie samotne otazky ale styl akym reagoval na odpovede a nutil mu vlastne nazory zatiahli e Elonovi rucnu brzdu ­- tak teba nechcem, pal do p.rec.

Inak moderator vyzera byt celkom vzdelany, len je strasny rasista. Pozrel by som si jeho interview s Candice Owens... idem pohladat, ci take nieje
Odpovědět0  1
sroobik (627) | 18.3.202423:03
aha... tak uz chapem preco pri transformerovskej teme 2­-3x upozornil moderatora, ze pozor ake otazky sa pytas, mas este 5 minut... Xavier Alexander Musk aka Vivian Jenna Wilson, lol. To som nevedel.. vedel som, ze nejakeho maleho nazval pismenami a cislami, ale tamto nie.
Odpovědět0  1
Arme (10) | 19.3.202413:00
Ta diskuse se rozjela. Nezasloužíte si tvrdě negativní kritiku...


pojďme se podívat, proč je tahle informace vůbec medializovaná.


Podnikatel neuzavřel kontrakt s dodavatelem, protože se mu nelíbil jeho produkt. Naprostý základ podnikání, že ano? Přesně tohle udělal Musk.

Proč je tedy jeho krok v každém zpravodajství na světě?

Když si odpovíte na tuhle otázku, pochopíte z jakého důvodu článek budí dojem propagandy, byť jste sám zůstal nestranný.

Protože šíření této informace je propaganda bez ohledu na způsob podaní.
Odpovědět1  2
Milan Šurkala (4972) | 19.3.202414:32
"Podnikatel neuzavřel kontrakt s dodavatelem, protože se mu nelíbil jeho produkt. Naprostý základ podnikání, že ano? Přesně tohle udělal Musk. ­"

To nikdo nepopírá. Nicméně to, že někdo změní dodavatele ­(přestane něco odebírat, používat,...­), je v oblasti IT běžné a naprosto běžně se o tom píše, přičemž nikdo z toho nedělá aféru. Proč je to ale u Muska problém? Když Nvidia změnila výrobce čipů od Samsungu u RTX 3000 na TSMC u RTX 4000, tak z informování o tom aféru nikdo nedělal. Přitom je to v podstatě velmi podobný problém. Byla to propaganda někoho?
Odpovědět1  0
Arme (10) | 19.3.202416:29
Chápu váš pohled.

Že jsem dodavatele změnil já nikoho nezajímá. Nikoho nezajímá, že dodavatele změnil Lidl. Kdy jsme četli o tom, že dodavatele změnilo Allegro.

Chápete vy ten můj? Kde je to ve světě IT běžné? Čteme o tom od koho AMD odebírá součástky na referenční grafiky? Koho Microsoft vyhodil a proč?

Kolik dodavatelů Musk změní za rok? Čteme o tom? Proč to vůbec někoho zajímá kromě ekonoma a správních orgánů? Proč zrovna teď a proč zrovna tahle informace?

Odpovědět1  1
sroobik (627) | 19.3.202416:37
preto, ze su volby, moderator je odporca Trumpa, Musk zrejme ho ma naopak v oblube, Moderator chcel 5milionovu dotaciu na jeho show na X, co mu nakoniec Musk nedal ­(to je jedno teraz preco­) tak sa moderator rozhodol urobit si v mediach reklamu na svoju novu ­"show­" ktora teda nebude vyhradne na X, ale na viac videoservroch. Moderator si zabezpecil rozhovory v roznych mediach a isiel kydat hnoj na Muska este pred uverejnenim sporneho rozhovoru. Keby sme boli lokalni, tak mozno tam toho bude viac, kedze sme ale z druhej strany zemegule, tak aj toto staci.
Odpovědět1  1
Arme (10) | 19.3.202416:38
Mně přijde zajímavé a taky důležitější, že se ho pokusili zabít. Pokud jde o Muska. Třeba.
Odpovědět1  1
Milan Šurkala (4972) | 19.3.202417:19
"Kde je to ve světě IT běžné? Čteme o tom od koho AMD odebírá součástky na referenční grafiky? Koho Microsoft vyhodil a proč?­"

Pokud je to zajímavé, tak ano, čteme o tom. Psalo se o tom, že Nvidia změnila výrobce čipů ­(viz výše­), o tom, že Seagate dodával Huawei navzdory zákazu, běžně se píše o tom, že třeba Apple jako první dostává nové výrobní procesy a na jiné značky nezbývá kapacita, a tak jdou jinam, píše se o změnách dodavatelů displejů pro iPhony, píše se např. o tom, kolik součástek Samsung má Apple ve svých produktech ­(včetně toho, že chtěl třeba přejít na čínské paměti­), psalo se třeba o tom, že Apple vyměnil dodavatele procesorů, a to hned několikrát ­(z PowerPC na Intel, z Intelu na své čipy­), psalo se o tom, že Nvidia chtěla využívat výrobní kapacitu Intelu, a naopak o tom, že Intel využívá TSMC, čteme také o propouštění významných osob z technologických firem nebo jejich dobrovolný přechod jinam ­(jen o Kellerovi nebo Kodurim se psalo nesčetněkrát­), co třeba onen inženýr, který zmizel z Googlu, protože prohlásil, že jejich AI nabrala vědomí? Také se o tom psalo, a to hodně. Psalo se o odchodech konkrétních lidí z Intelu, AMD, Applu, Tesly, Ubisoftu,...

"Proč to vůbec někoho zajímá kromě ekonoma a správních orgánů? Proč zrovna teď a proč zrovna tahle informace?­"

Spoustu lidí zajímá Musk i to, jak se vyvíjí X ­(Twitter­), ostatně je to jeden z nejčtenějších článků za poslední dobu. Proč zrovna teď? No tak takovou otázku snad asi nemusíte ani dávat, ne? Třeba protože je to aktuální a právě v těchto dnech se to děje? Kdy jindy? Až to bude rok stará věc? Proč tato informace? Viz výše. Protože lidi se zajímají o to, co se kolem Muska a X děje. Zajímá je např. právě to dění ohledně svobody slova, kterého je propagátorem.
Odpovědět1  0
Arme (10) | 19.3.202419:42
Huawei dodávají všichni. Jen se tváří, že ne.

Proč se nepsalo o tom, že čínský prezident měl konferenci s vedoucími zastupiteli velkých amerických firem včetně těch z IT a dostal standing ovation?
Ono to je s Čínou trochu jinak, než tvrdí propaganda. Vím to i osobně, protože máme nějakou firmu a někdo tam pravidelně cestuje pracovně.

Netvrdil jsem, že se nepíše o odchodu vedoucích představitelů nebo velkých zakázkách, či atypických udalostech. Bavme se v nějaké množině.
Odpovědět1  1
Milan Šurkala (4972) | 19.3.202420:03
"Huawei dodávají všichni. Jen se tváří, že ne.­"

A to na tom, že se o tom píše, mění co?

"Proč se nepsalo o tom­"

Nemůžu psát o všem. Nevím, co z toho děláte za tak velký problém, že se tohle napsalo. O Muskovi se píše často, ale také ne všechno. Tohle třeba ano ­(stejně jako občas o podobných věcech na jiných platformách­). Jindy se zas něco nenapíše, nějaký záměrný ­"propagandistický­" výběr proč ano a proč jindy ne v tom opravdu nehledejte.
Odpovědět1  0
Arme (10) | 20.3.202413:40
Nedělám z toho problém. Ani vas neobviňuji z propagandy, za to jsem se omluvil.

Argumentuju, proč je tahle informace propagandou z podstaty.
Odpovědět0  1
Milan Šurkala (4972) | 20.3.202415:02
Propagandou koho čeho by to vlastně mělo být?
Odpovědět1  0
Arme (10) | 17.3.202415:09
Je fakt, že jste použil třetí osobu nebo mluvil neutrálně. Budiž. Omlouvám se.

Odpovědět1  0
fidorka (50) | 17.3.20240:09
Proboha... ten uživatel ­"Tech­-boy.lukas­"... uz podle prezdívky mozku skutečně moc nepobral. Smutné. Nevěděl jsem, že takoví lidé existují i v reálu :­-­). Docela síla.
Odpovědět2  2
Tech-boy.lukas (1488) | 17.3.202412:54
😆 s negativním hodnocením takový kyd. Doporučuji se vrátit na 100% reálné seznam zprávy, podobně zaměřené weby nejspíše navštěvuje idiot Trump, tam budete génius a možná nebudete mít negativní hodnocení komentářů.
Odpovědět1  2
wendak (458) | 22.3.202413:40
"fidorka­"? Jo, o mnoho lepší :D :D :D
Prostě každej se může nazvat jak chce, ne?
Odpovědět0  0
jiri777 (82) | 16.3.202418:48
Takže moderátor si jede mainstream typu CNN, který ale slyší všude všichni, takže nemá potencionál vydělat peníze. Pro Muska je to celkem logicky nezajímavé.
Odpovědět5  2
machja (39) | 15.3.202418:53
Po Crap News Network stylu rozhovoru bych Dona taky uťal. Jeho rozhovor nebyl žádná diversita, spíše jen adversita
Odpovědět7  3
Jardadoma (1546) | 15.3.202419:20
Ty už si to viděl? Mělo to být až 18.
Odpovědět1  4
Jardadoma (1546) | 16.3.202412:38
Děkuju.
Odpovědět0  1
Tech-boy.lukas (1488) | 16.3.20248:52
A co je na těch otázkách divného, že musel Musk ukončit spolupráci?
já k smrti nenáviodím chování, a mám ho i kolem sebe, něco kážu a pro mě platí naprostý opak, a tady to platí přesně.
apropo: chce mít usa zase za prezidenta idiota? Trump.
https:­/­/www.reflex.cz­/clanek­/komentare­/100934­/pichnete­-si­-savo­-do­-zily­-aneb­-trump­-jako­-nejhorsi­-doktor­-vsech­-dob.html
Odpovědět6  6
sroobik (627) | 16.3.202410:49
a koho ako maju volit, ked sa im tam nikto normalny neprihlasil? Jeden, ktoreho uz vyhodili dverami a chcel sa vratit cez okno, dokonca mu sud zakazal kandidovat a on aj tak kandiduje. Druhy je jednou nohou v hrobe a polku casu ani netusi kolka bije. Emerika ma iba 330M obyvatelov, tak sa tam neda najst niekto treti, normalnejsi, kto by mohol kandidovat. Tak budu mat, co si zaluzia.
Odpovědět1  6
Tech-boy.lukas (1488) | 16.3.202410:55
to by nebyl problém ať mají idiota, problém je ten že idiot velí desetimiliónové armádě
Odpovědět4  4
sroobik (627) | 16.3.202411:10
a my tu koho budeme mat? Ja seriozne zvazujem, ze nepojdem volit ani v 2. kole ­(v 1. urcite nepojdem­). Aj tak vyhra Pele, aj tak vyhra Pele, takze si usetrim 1 ­(2­) cestu do volebnej miestnosti... Co nevies ovplyvnit, to treba ignorovat a hotovo. Je uplne evidentne, ze bude Trump, keby ale aj predminule postavili proti nemu normalneho kandidata, tak by nebol ani prvy krat.
Odpovědět1  6
Tech-boy.lukas (1488) | 16.3.202411:27
to mě celkem nezajímá koho budete mít ­(po pravdě nevím ani kdo kandiduje­), sr může vyslat do boje tak četu kozáků a pastevců koz ale usa má velkou armádu a jaderné zbraně, a to není jediný výrok toho idiota ­(velmi mě štve neznalost, a u prezidenta očekávám nějakou všeobecnou znalost­), ale je asi nejlepší. Ale zase vyslal vzkaz všem běžným lidem, i idiot může být prezident.
Odpovědět1  2
Akuh (1106) | 16.3.202413:07
Jenže problém je, že na výběr je ze 2 totálně příšerných kandidátů kdy se trump zdá ten rozumější. Genocidal joe vs idiot trump. Radši bych svěřil velení armádu idiotovy než někomu komu ti voliči co ho dostali na post prezidenta teď už daly přízvisko genocidní.
Navíc, trump je sice idiot, ale media z něj dělají ještě většího idiota než je zatímco leští bidena aby nevypadal jako populistickej psychopat co navíc začíná mít problém se senilitou.
A jen pro kontext, nejsem fanouškem Trumpa. Pokud bych měl US volební právo, tak bych v posledních volbách volil Jo Jorgensen, protože místo ­"nepropadlého­" hlasu kde se můžu rozhodnout leda mezi ­"hitlerem­" a ­"stalinem­" bych odmítl volit menší zlo a radši hlas nechal propadnout u největšího dobra co jsem schopen najít.
Odpovědět5  5
Jardadoma (1546) | 16.3.202414:38
Je to problém. Pouhých 300 mio obyvatel, tak není z koho vybírat.
Odpovědět1  3
Akuh (1106) | 16.3.202416:26
Nejde o to že není z koho vybírat. Jde o to že v USA je duopol dvou stran které moc nových kandidátů nepustí. Mají sice systém primárek, ale zrovna letos byly primárky u demokratické strany zhruba tak demokratické jako volby v rusku. U republikánů sice nějaké primárky byly, ale lidi jsou tak znechuceni tradičními kandidáty že znovu volili divokou kartu trumpa, protože ten je aspoň nějaká šance na změnu.
Odpovědět3  3
Budman (261) | 17.3.202416:07
Zkus si zjistit, co obnáší v USA prezidentská volba a jak je těžké se dostat jen do primárek a pak pochopíš, že to není volba z 300mil obyvatel, ale reálně možná z pár desítek osob...
Odpovědět1  0
Simik (358) | 16.3.202415:45
Tak hrozne bych to nevidel. Posledne se taky nic sileneho nedelo. Spise naopak, ze spousty konfliktu couval.
Odpovědět3  0
drak3go (39) | 17.3.202415:29
Minimálně pro některé občany USA bych to hrozně viděl, protože Trump je egoista, kterému při posledních volbách ego hodně pošlapali ­(respektive si je pošlapal sám­) a bude se za to chtít stopro pomstít.
Zvlášť s přibývajícím věkem se u nás chlapů negativní vlastnosti prohlubují ­(třeba kvůli frustraci z vlastního věku a blížící se smrti­) a jakože negativních vlastností má Trump hromadu.
A mezinárodně? Však už posledně si měřil...tlačítko s Kimem, do toho otevřeně obdivoval autoritářské vůdce, respektive jejich pravomoci..
Odpovědět2  1
BlackRider (105) | 17.3.202418:00
Mozna by bylo lepsi neposuzovat kazdyho podle sebe a neverit tolik mediim ktery maj majitele kterym se bojej, ze jejich sponzori prijdou o koryto.
Odpovědět1  2
BlackRider (105) | 17.3.202417:56
A kupodivu ten idiot narozdil od jeho prechudcu zadnou valku nezacal.
Odpovědět2  0
BlackRider (105) | 17.3.202418:09
Prihlasenych bylo vic rozumnejch kandidatu. Treba Kennedy nebo Ramaswamy. Jenze Trump ma podle pruzkumu mezi lidma radove vetsi podporu asi proto ze uz vedej co od bej cekat a maj plny zuby WOKE sracek co jim demokrati tlacej horem dolem.
Odpovědět3  1
BlackRider (105) | 17.3.202418:10
Ustavni soud naopak rek ze mu nikdo zakazat kandidovat nemuze
Odpovědět2  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.